deel dit:

Word vriend van het festival

Word Vriend van festival Musica Sacra Maastricht en geniet van vele voordelen. Voor editie 2016 kunt u kiezen uit drie mogelijkheden: 

Platina Vriend

(klik om meteen Vriend te worden)

Voor een gift van € 160 ontvangt u de volgende voordelen:

 • 2 x 2 vrijkaarten voor het Vriendenconcert dat door u mogelijk wordt gemaakt
 • voorrang op het reserveren van tickets (start kaartverkoop vrienden 25 juni / start vrije verkoop 30 juni)
 • gereserveerde plaatsen bij diverse concerten* 
 • de programmatoelichtingen van alle voorstellingen in een mooie bundel**  

Gouden Vriend

(klik om meteen Vriend te worden)

Voor een gift van € 80 ontvangt u de volgende voordelen:

 • 2 vrijkaarten voor het Vriendenconcert dat door u mogelijk wordt gemaakt
 • voorrang op het reserveren van tickets (start kaartverkoop vrienden 25 juni  / start vrije verkoop 30 juni)
 • gereserveerde plaatsen bij diverse concerten* 

Zilveren Vriend

(klik om meteen Vriend te worden)

Voor een gift van € 40 ontvangt u de volgende voordelen: 

 • 1 vrijkaart voor het Vriendenconcert dat door u mogelijk wordt gemaakt
 • voorrang op het reserveren van tickets (start kaartverkoop vrienden 25 juni  / start vrije verkoop 30 juni)
 • gereserveerde plaatsen bij diverse concerten*

* Mogelijkheid op gereserveerde plaatsen bij de volgende concerten:

Vr 16 sept       22.30 uur      OLV  Basiliek |  Royal Wind Music

Za 17 sept      20.00 uur       Kapel Zuster onder de Bogen | Contrapunctus

Zo 18 sept      15.00 uur       Kapel Zuster onder de Bogen | La Fonte Musica  

** Af te halen tijdens festival bij de UITbalie op vertoon van voucher


Vriendenconcert
Het Vriendenconcert vindt plaats op zaterdag 17 september om 15:00 uur in Theater aan het Vrijthof.  Solisten en instrumentalisten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag onder leiding van Peter Van Heyghen en het vocaal ensemble Currende onder leiding van Erik van Nevel voeren dan Alceste uit van Christoph Willibald Gluck. Een sleutelwerk in het thema Offer van Liefde en een uitgelezen kans om gerenommeerde uitvoerders en jong talent in één programma te bewonderen in, en te engageren bij uw festival.

N.b. indien u als vriend geen gebruik wenst te maken van vrijkaarten voor het vriendenconcert graag contact opnemen met de UITbalie: uitbalie@maastricht.nl  /  +31 (0) 43 350 5555


Doe een schenking via de Geefwet

Sinds 1 januari 2012 is de Geefwet van kracht. Hiermee stimuleert het ministerie van Financiën giften van particulieren en bedrijven aan cultuur voor een periode van vijf jaar. Een gift aan een culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling), zoals de Stichting Musica Sacra, levert extra voordeel op in de inkomstenbelasting.

U mag uw gift namelijk met 25 % verhogen. Met andere woorden u kan een kwart meer aftrekken dan u eigenlijk geschonken heeft! Deze extra aftrek geldt voor een maximum aan schenkingen van € 5.000 per jaar. Er geldt dus een plafond: u kunt in totaal maximaal € 1.250 per jaar extra in aftrek brengen. Indien u meer dan € 5.000 per jaar schenkt, dan is ook dit extra bedrag nog steeds aftrekbaar, maar dan zonder de multiplier van 25 %.

Wilt u optimaal van de Geefwet en de multiplier gebruikmaken, dan kiest u best voor een periodieke schenking in de vorm van vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen. Periodieke giften zijn immers volledig aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Een periodieke gift moet minimaal 5 jaar lopen en wordt bij notariële akte gedaan.

Rekenvoorbeeld

 • U schenkt € 1.000
 • Uw aftrekpost € 1.250
 • Fiscale teruggave bij 52 % tarief € 650
 • U betaalt in feite € 350

Stel: u schenkt € 1.000 per jaar. Dit bedrag mag u verhogen tot 125 % (de multiplier). Uw aftrekpost bedraagt dus € 1.250. Bij het toptarief van 52 % krijgt u van elke € 1.000 dus € 650 van de fiscus terug; een gift van € 1.000 kost u dus in werkelijkheid slechts € 350 .

Een eenmalige gift die in een jaar wordt gedaan is wel onderworpen aan een aftrekdrempel en een aftrekplafond. De aftrekdrempel bedraagt het hoogste van € 60 of 1% van het verzamelinkomen (totale inkomen box I, II én III). Het plafond bedraagt 10% van het verzamelinkomen. Het plafond mag wel worden verhoogd met de extra aftrek van 25%.

Voor meer informatie over een schenking aan de Stichting Musica Sacra kan u contact opnemen met festivalcoördinator Fons Dejong.